Het Belgisch witblauw

Het Belgisch witblauw (afgekort BWB) vertegenwoordigt, op het totaal aantal rassen, 50 % van de Belgische veestapel. Dit ras is ontstaan uit een kruising van Shorthorn met een lokaal Zuid-Belgisch ras. Aanvankelijk was het een dubbeldoelras m.a.w. voor zowel melk- als vleesproductie, later werden ze éénzijdig geselecteerd op bespiering. Deze Belgische trots heeft die typische witte vacht en blauwe soms zwarte vlekken. BWB herken je tevens aan zijn enorme spiermassa en dus aan een ideale verhouding van vlees en vet. Het vlees is rood, mals en mager en door zijn zachte textuur algemeen gesmaakt. Belangrijk wel is dat de groei van het rund op de meest natuurlijke wijze gebeurt, enkel zo levert BWB dat vlees van topkwaliteit af. Dit vraagt het vakmanschap waar wij op inzetten. Het is immers de combinatie van dit ras met onze specifieke werkwijze die zorgt dat het vlees van onze dieren nog écht die authentieke smaak heeft.