Aandacht voor de levensloop van onze runderen

Zo’n 90% van onze runderen wordt aangekocht in het zuiden van het land, wanneer ze zo’n 11 maanden oud zijn. Daar hebben ze het grootste deel van de tijd op de weide doorgebracht. Ze worden ook steeds in groep aangekocht én blijven ook in die groep tot ze slachtrijp zijn. We werken naar een gezonde groei per dag van zo’n 1,2 kg.
Gezondheid primeert door duurzaam ondernemen
Onze runderen worden al jarenlang aangekocht bij dezelfde, duurzame bedrijven die onze visie delen. Wij hanteren een erg specifiek stalmanagement. Zo zijn onze stallen erg ruim en worden ze op natuurlijke wijze verlucht, zodat het het welzijn van de dieren wordt bevorderd en ziektes kunnen worden voorkomen. Alle dieren staan bovendien op stro waardoor zowel comfort als hygiëne is verzekerd. Deze werkwijze is intensief maar speelt een belangrijke rol in de opmerkelijke kwaliteit van ons product.

 

Werken in een sfeer van vertrouwen

Niet alleen voor de aankoop, maar ook de verkoop en de toelevering werken we al jaren met dezelfde partners – sommigen zelfs al over generaties heen. Dit is enkel mogelijk als er voldoende transparantie en vertrouwen is en er door alle partijen kwaliteit wordt geleverd.

 

Zelf-geteelde voeding voor onze dieren

Met de voeding maken we het echt het verschil in smaak en kwaliteit. Het samenstellen van het dieet van de runderen gebeurt steeds in samenspraak met externe voedingsadviseurs. We gebruiken hiervoor in hoofdzaak eigen geteelde grondstoffen. Zo wordt maar liefst 80% van de grondstoffen die de dieren te eten krijgen door ons geteeld, geoogst en gestockeerd. De overige 20% wordt aangekocht via zorgvuldig gecontroleerde bedrijven, waarbij kwaliteit steeds voorop staat. We kiezen bewust voor ‘enkelvoudige’ producten. Dit wil zeggen dat wat onze dieren eten, je ook kan zien, herkennen, voelen en ruiken. Er worden geen bewaarmiddelen, toevoegingen, olieën, zuren of afgeleide producten gebruikt.

 

Zorgvuldige controle en topcertificatie

Jaarlijks gebeuren er meerdere controles door instanties die instaan voor de bedrijfshygiëne, voeding en diergezondheid. Zo zijn we gecertificeerd door Procerviq, Belbeef en Codiplan Plus Rund.

 

Ons vakmanschap

Er zijn maar weinig bedrijven gespecialiseerd in het “afmesten” van stieren zoals dit in vakjargon heet. Dit vraagt namelijk een zeer specifieke aanpak waarin vooral ervaring de doorslag geeft. Wij zijn dan ook blij en trots dat we onze producten nu ook zelf aan onze klanten kunnen aanbieden. Wij selecteren uit onze kudde de allerbeste runderen zodat we zeker zijn dat u kan genieten van een stuk vlees van topkwaliteit.